Çayyolu SPA Merkezi

ANTİ SELÜLİT Masajı Day Spa Programı;

ANTİ SELÜLİT Masajı Day Spa Programı;

Selülit, cilt altında düzensiz ve aşırı yağ birikimi sonucu oluşan, daha çok bacak, kol ve kalça bölgesinde toplanan, görünümüyle portakal kabuğu ile özdeşleştirilen bölgesel bir dolaşım bozukluğudur.

Ciddi bir sağlık problemi olan selülit, sanılanın aksine sadece kilolu kadınlar görülmez. Kilo problemi ile birebir bağlantısı olmayan selülit daha çok kadınlarda görülse de erkeklerde de bu sorununa rastlanır.

Selülit oluşumunu genetik ve hormonal yapının yanı sıra yaşam tarzı da ciddi boyutlarda etkiler. Kilosu normal, hatta zayıf bireylerde dâhi selülit oluşma riski vardır. Obezite ile karıştırılmaması gereken selülitin erkeklerde kadınlara oranla düşük görülmesinin sebebi, erkeklerin östrojen seviyesinin daha az olmasıdır. Östrojen seviyesi yağ birikimini ve selüliti artırdığından, kadınlarda daha fazla görülür.

Anti Selülit Masajı Nedir?

Selülit tedavisinin en önemli ayağı masaj uygulamalarıdır. Kan ve lenf dolaşımında oluşan bozukluk ve yağ dokusundaki artış, toksik madde birikimine neden olur. Selülit masajı sırasında uygulanan teknikler ve yağlar, kan ve lenf dolaşımını harekete geçirerek ve dokuların taze oksijen ile dolmasını sağlar.

Selülit masajı, deri altı kan dolaşımını iyileştirerek damarların çapının daraltılmasına ve kanın bacaklardan düzenli olarak akmasını sağlar. Böylece bozuk kan dolaşımının yeniden düzenlenerek, hücrelere daha iyi oksijen gitmesi sağlanır ve toksik maddelerin vücuttan atılması kolaylaşır.

Selülit bakımında etki sağlayan dolaşım masajı ve lenfatik drenaj masajı olmak üzere iki tür anti selülit masajı vardır.

  • Dolaşım Masajları

Kan ve lenfatik dolaşıma yönelik bir anti selülit masajı uygulamasıdır. Anti selülit masajı türleri arasında sıkça kullanılan dolaşım masajı deri altı kan dolaşımını aktive ederek, dokunun canlanmasını sağlar. Özellikle de kanın bacaklardan göğüse doğru akmasına yardımcı olur. Belirli noktalara parmakla bastırıldığında ve belirli lenfatik düğümler istikametinde hareket edildiği takdirde kullanılmış lenf atılıp yenilenir.

  • Lenfatik Drenaj Masajları

Lenf bezlerine uygulanan lenf drenaj masajı yöntemiyle kan dolaşımını hızlandırılarak vücuttaki ödemin ve toksik maddelerin dışarı atılması sağlanır. Anti selülit masajı olarak uygulanan bu masaj tekniği özellikle lenf dolaşımı üzerinde etkilidir. Lenf sisteminin elle manipüle edilerek bloke olmuş lenf sıvısının serbest akımının sağlanması tekniğine dayanır.

Anti Selülit Masajı Nasıl Yapılır?

Anti selülit masajı ile birlikte selülit kremleri birlikte uygulandığında ısı etkisi artış gösterir ve kan dolaşımını hızlandırır. Kremler yardımı ile birlikte uygulanan anti selülit masajı maksimum fayda sağlayarak dokulardaki fazla yağın erimesi, kas ve dokuların gerilmesini kolaylaştırır. Aynı zamanda cildin kuruluğunun giderilmesine ve yenilenmesine de destek olur.

Uzun süreli selülit sorunu yaşayan kişilerde, pasif hareketlerin koruyucu ve tedavi edici etkisinden yararlanılsa da bazı durumlarda bu hareketler yapılamadığında anti selülit masajı uygulanır. Selülit masajı ve diğer tüm masajları uygulayan kişilerin diplomalı ve bilinçli bir uzman olmaları son derece önemlidir.

Anti Selülit Masajı ne kadar sürer?

Anti selülit masaj uygulaması bilinenin aksine her gün masaj yapılmaması gereken bir uygulamadır. Doğru selülit masajı haftada en fazla üç gün ve gün aşırı olacak şekilde yapılmalıdır, haftada en az bir kez mutlaka tekrarlanmalıdır.

Her anti selülit masajı süresi 30-45-50 dakika arasında değişiklik gösterir. Buradaki altın kural anti selülit masajı uygulamasının 1 saati geçmemesidir. Uzun süre anti selülit masajı uygulaması, yüzeysel ve baskısız bile yapılsa selülitli bölgelerde kanlanmayı arttırarak lenf yollarındaki akımını engelleyebilmektedir. İyileşmenin temeli, kan ve lenf dolaşımının rahatlaması ve düzenlenmesine bağlıdır.

Selülit Nedenleri Nelerdir?

Selülit, derinin alt tabakasındaki yağ dokusu tabakasının bağ dokular arasında sıkışması sonucu ortaya çıkan kronik bir hastalıktır. Selülit cildin üst bölümünde pütürlü bir portakal kabuğu görünümü oluşturduğu için görsel olarak da rahatsızlık vericidir.

Belli bir bölgeye yerleşip kalan, en sıkı diyetle bile kurtulamadığımız dirençli yağ birikintisi, en çok uyluğun üst kısmında, bilek ve dizin iç kısımlarında, kalça ve baldırların arka kısımlarında, üst bacağın dış yanlarında ve kolların üst kısımlarında görülür.

Selülit oluşumu sadece fazla kiloya bağlı bir durum değildir. Aksine çok zayıf ve ince kadınlarda dâhi selülit görülmesi mümkündür. Oluşum nedenlerini genetik faktörler, hormonal dengesizlikler (ergenlik, hamilelik, menopoz gibi dönemlerde), doğum kontrol hapı kullanımı, kabızlık ve ishal gibi sindirimden kaynaklanan problemler, tiroit bezinin az çalışması, hareketsizlik, spor yapmamak, duruş bozukluğu, hatalı beslenme alışkanlıkları, cildin fiziksel yapısı, karaciğer problemleri, dolaşım bozukluğu, stres ve diğer psikolojik etkenler olarak saymak mümkündür.

Düzenli egzersiz yapmak, kan dolaşımını hızlandırması selüliti ortadan kaldırmak veya oluşumunu en başından önlemek için en etkili yöntemdir. Hareketsizlik selülit probleminin büyümesine ve dokuya iyice yerleşmesine neden olur. Aynı zamanda beslenmenize de dikkat etmeli ve fast food tarzında üretilen yiyeceklerden uzak durarak bol sıvı tüketmek de selülit oluşumunu ve var olan selülit sorunun giderek artmasını önlemeye yardımcı olur.

Pes Etmeyin! Mola Verin.